• Ik ben anders net als jij
    Netwerk voor ouders van verstandelijk gehandicapte kinderen

Vrijwilliger worden?

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

Ben jij zo iemand die ergens tijd voor kan maken? Of ben je misschien gewoon toe aan superleuk en zinvol vrijwilligerswerk?

Al onze activiteiten, vakantieweken én het bestuurswerk draaien op de vrijwilligers en daarmee op de inzet en energie van mensen zoals jij.

Vind je het leuk en waardevol om je in te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking? Dan is er zonder enige twijfel een klus waarin jouw talent helemaal tot zijn recht komt. Of het nu gaat om een vakantieweek in de zomer, om het wekelijks helpen bij een Soos of om een rol in het bestuur. Samen ontdekken we waar jij het meest plezier in hebt en waar je het best tot je recht komt.

Ben je op zoek naar een waardevolle tijdsbesteding, waarbij je nieuwe ervaringen opdoet en samen met anderen mooie momenten beleeft? Dan is vrijwilligerswerk bij KansPlus-Sien echt iets voor jou!

Elke activiteit en iedere vakantieweek heeft zijn eigen sfeer. Elk mens is uniek, en dat zijn onze deelnemers dus ook. De één reageert direct enthousiast, de ander kijkt eerst de kat uit de boom. De een houdt van knutselen, de ander is meer van de actie en het spelen. Ook de mate van beperkingen verschilt. De een kan veel zelf, terwijl de ander ondersteuning of begeleiding nodig heeft bij alles wat hij of zij wil ondernemen. Maar er is één ding dat voor iedereen hetzelfde is en dat is de behoefte aan een beetje persoonlijke aandacht. Het lijkt zo simpel, maar als vrijwilliger maak je daarmee gewoon het grote verschil. Natuurlijk doe je vrijwilligerswerk voor een ander, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het is leuk, je leert nieuwe mensen kennen en doet nieuwe ervaringen op! Ervaring met de doelgroep is handig, maar niet noodzakelijk. We werken in teams en daarom sta je er nooit alleen voor.

Heb je belangstelling om vrijwilliger te worden en wil je kijken of er iets is wat bij je past? Neem vrijblijvend contact op met de coördinator van de activiteit of de vakantieweek waar je aan denkt. Of stuur een mailtje naar info@kansplus-sien.nl.

Belangrijk: alle vrijwilligers dienen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te hebben. Voor ouders die hun kind met een verstandelijke beperking aan jou toevertrouwen geeft dat een signaal dat hun kind in veilige handen is. Een VOG is gratis aan te vragen via onze activiteitencoördinator Peter Jacobs. Wil je graag meer weten over de VOG verklaring? Kijk dan hier.

Al onze vrijwilligers zijn collectief verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid, voor zover de eigen aansprakelijkheidsverzekering niet voldoende dekking geeft.