• Ik ben anders net als jij
    Netwerk voor ouders van verstandelijk gehandicapte kinderen

Club Sam, de Speciale Activiteiten Middag

Club Sam is weer van start gegaan!

Wat: een gezellige middag waarop je lekker kunt spelen, chillen, knutselen en sporten samen met je vrienden en vriendinnetjes. Ongeveer één keer per maand maken we een uitstapje in de omgeving

Waar:  Kindcentrum de Bundertjes, Basstraat 208,  5702 SM Helmond

Tijd:  op zaterdag van 13:30 tot 16:00 uur, behalve in de schoolvakanties. 

Voor:  Verstandelijk en meervoudig beperkten kinderen en jongeren vanaf 6 jaar 
Kosten: € 100,= per jaar 
Contactpersoon: Ciske van der Wal


Club Sam biedt wekelijks een leuke activiteitenmiddag voor gehandicapte kinderen en jongeren uit de regio. Wat doe je bij de Club? Vrienden maken en lol hebben natuurlijk. Spelen met scheerschuim, schilderen of tekenen, spelen met speelzand, buitenspelen, lekker ravotten met de bal en snoezelen. Regelmatig maken we een uitstapje, bijvoorbeeld naar de Weverkeshof (kinderboerderij), de dierentuin of de Leonardus speeltuin. 


Club Sam bestaat al sinds 1984 toen enkele ouders het initiatief namen om in Nuenen een vrijetijdsclub op te richten voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Logeerhuizen en het PGB bestonden toen nog niet, dus ouders van een zorgintensief kind hadden nooit eens vrij. Club Sam had daarom altijd ook als doel om ouders en gezinnen te ontzorgen. Dat blijft ook nu hoog in het vaandel staan.